The All Jehanna - California Cottonfields

Svårt för matte


Det sägs att det finns två olika slags människor, de som är bra på matte och de som är bra på språk. Jag vet inte riktigt hur man har kommit fram till det men det verkar stämma ganska bra (visst, det finns ju såklart alltid undantag). Jag har alltid haft väldigt enkelt för svenska och engelska, när jag började läsa franska gick det väldigt bra för mig också. Jag har alltid haft lätt för att skriva och jag kunde skriva långa noveller både på svenska och engelska (vilket inte alltid var så populärt bland mina lärare, jag skrev alltid alldeles för långa uppsatser). Men min syster å andra sidan har inte kunnat skriva en enda kreativ mening på något språk över huvudtaget. Men hon är otroligt duktig på matte. Hon behöver inte ens skriva de där långa formlerna för att komma fram till vad svaret är. när hon var liten förklarade hon det som att hon bara såg siffror och svaret i huvudet. Ungefär som när jag skriver noveller, allting spelas upp som en film i mitt huvud. Jag har väldigt svårt för matte och kan inte för mitt liv förstå vad alla siffror och bokstäver betyder. Men nu har jag faktiskt bestämt mig för att läsa på komvux i ekerö för att läsa upp min matte. Jag vill ju utbilda mig vidare men till majoriteten av alla utbildningar så måste man har läst matte. Jag läste bara den första kursen i matte på gymnasiet och nu för att studera vidare så måste jag ha läst kurs två. Så därför ska jag snart läsa på komvux för att kunna få ett betyg i matte. Jag hoppas att det kommer gå bra och att jag får bra lärare där som kan förklara allt det där som jag inte förstår.